
تلفن تحت شبکه یکی از ابزارهای ارتباطی به ویژه در شرکتها و محیطهای اداری است. تلفنهای تحت شبکه با نامهای تلفن ویپ و تلفن آیپی (IP) نیز شناخته میشوند. با پیشرفت تکنولوژی تلفنهای تحت شبکه در انواع و شکلهای مختلفی در دسترس هستند. این تلفنها امکان برقراری ارتباط آسان بین کاربران را فراهم میکنند. صحبت و انجام ارتباطات کاری به کمک این تلفنها آسانتر شده است. در محتوای دیگری تحت عنوان «تلفن تحت شبکه چیست» با ویژگیهای این تلفنها و قابلیتهایی که دارند آشنا شدید. در این محتوا به بررسی انواع تلفنهای تحت شبکه میپردازیم. همچنین ویژگیهای هر یک از آنها بیان میشوند. در ادامه نیز تفاوت این مدلها با یکدیگر را مطرح خواهیم کرد. همچنین میتوانید با برندهای معتبر تولید کننده انواع تلفنهای ویپ آشنا شوید. این محتوا به افرادی که در حوزه فناوری و ارتباطات مشغول به کار هستند، به خصوص مدیران شرکتها و کاربران تلفنهای تحت شبکه و … اطلاعات مفیدی را ارائه میدهد.
انواع مختلف تلفنهای تحت شبکه
تلفنهای تحت شبکه به عنوان یکی از ابزارهای ارتباطی در ادارات و شرکتها مانند سایر ابزارهای ارتباطی در انواع مختلفی در دسترس هستند. هر یک از این انواع تلفنهای ویپ دارای ویژگیها و قابلیتهای خاصی هستند که برای کاربریهای متفاوت مناسب هستند. به طورکلی تلفنهای آیپی برای کلیه سطوح مختلف مدیریتی، اجرایی و کارشناسی مناسب هستند. آشنایی با ویژگیها و قابلیتهای این تلفنها باعث میشود بتوانید بهترین گزینه را بر اساس نیازهای خود یا شرکت خود انتخاب و خریداری کنید. در ادامه با انواع تلفن ویپ آشنا خواهید شد.
تلفن تحت شبکه با سیم
تلفن تحت شبکه باسیم از انواع تلفنهای تحت شبکه است که از طریق کابل مسی یا کابل فیبر نوری با شبکه ارتباط برقرار میکند. به همین دلیل امکان جابهجایی تلفن هنگام مکالمه و پاسخگویی وجود ندارد. تلفنهای آیپی باسیم به دلیل داشتن یک خط تلفنی ثابت برای محیطهایی که نیاز به ارتباط پایدار دارند مناسب هستند. تلفن آیپی باسیم به دلیل استفاده از کابل در برابر خرابیهای احتمالی شبکه مقاومت بالایی دارند. همچنین در شرایط اضطراری مانند قطعی برق قابل استفاده هستند که این ویژگیها از مزیتهای تلفنهای تحت شبکه باسیم در مقایسه با سایر انواع تلفنهای تحت شبکه به شمار میروند. کیفیت صدای بالا، قابلیتهای امنیتی و … از دیگر ویژگیهای این دسته از انواع تلفن آیپی هستند. از این تلفنها نیز بیشتر در محیطهایی که کابل تلفن وجود دارد مانند محیطهای کاری، آموزشی و خانگی استفاده میشود. این تلفنها با نام تلفنهای تحت شبکه رومیزی نیز شناخته میشوند.
تلفن تحت شبکه بیسیم (Wireless)
تلفن تحت شبکه بیسیم یا وایرلس برخلاف تلفن تحت شبکه باسیم، از کابل تلفن استفاده نمیکند و از طریق شبکه بیسیم به اینترنت متصل میشود. این تلفنها معمولاً یک دستگاه پایه دارند که به شبکه تلفنی وصل است و تلفن به این پایه متصل شده است. برخی از تلفنهای تحت شبکه بیسیم از طریق تکنولوژی بلوتوث به دستگاههای هوشمند نیز متصل میشوند. با استفاده از این نوع تلفنهای آیپی کاربران میتوانند به راحتی و در هر زمان و هر مکانی که بخواهند به شبکه تلفن متصل شوند و از قابلیتهای آن بهرهمند شوند. این تلفنها نیز دارای قابلیت انتقال تماس، پیامک، ایمیل، رمزنگاری و ارتباط امن هستند. از این تلفنها در محیطها و فضاهای باز که کابل تلفن وجود ندارد و نیاز به جابهجایی وجود دارد مانند دفاتر، فروشگاهها، محیطهای صنعتی، کارخانهها و … استفاده میشود. تلفنهای تحت شبکه بیسیم به دستههای مختلفی مانند تلفن تحت شبکه وایفای (Wi-Fi) و دکت (DECT) تقسیم میشوند.
تلفن تحت شبکه وایفای (Wi-Fi)
برخی از تلفنهای تحت شبکه بیسیم از تکنولوژی Wi-Fi استفاده میکنند که به آنها تلفن تحت شبکه وایفای گفته میشود. این تلفنها همچون سایر انواع تلفن ویپ قابلیت ارسال و دریافت پیامک، تماس و … را دارند. این دسته از تلفنها امکان برقراری تماسهای صوتی و تصویری بینالمللی را با کمترین هزینه فراهم میکنند. از این تلفنها معمولاً در محیطهایی که سیگنال شبکه همراه ضعیف است یا به ارتباط با کیفیت بالاتر نیاز دارند استفاده میشود. همچنین در محیطهایی که دسترسی به شبکه وایفای وجود دارد مانند منازل، مراکز تجاری و … میتوان از این تلفنها استفاده کرد.

تلفن تحت شبکه دکت (DECT)
تلفن تحت شبکه DECT یا Digital Enhanced Cordless Telecommunications برای برقراری تماسهای تلفنی از تکنولوژی دکت که یکی از استانداردهای جهانی برای تلفنهای وایرلس است استفاده میکند. تلفنهای تحت شبکه دکت هزینههای برقراری تماس را کاهش میدهند و امکان برقراری تماس را در هر مکان و زمانی فراهم میکنند که موارد ذکر شده بهرهوری شرکت و سازمان را افزایش میدهند. پوشش وایرلس این دسته از انواع تلفن ویپ بسیار زیاد است و برای محیطهایی که پوشش بیسیم محدود است مناسب هستند. از این تلفنها در محیطهایی که نیاز به حرکت آزادانه دارند مانند دفاتر، فروشگاهها، کارخانهها و … استفاده میشود.

تلفن تحت شبکه USB
تلفنهای تحت شبکه USB برای برقراری ارتباط با شبکه از پورت USB استفاده میکنند. این تلفنها دارای یک پورت USB هستند که به کامپیوتر متصل میشود و با استفاده از نرم افزار تلفنی برقراری تماس صوتی و تصویری امکان پذیر میشود. از ویژگیهای این تلفنها میتوان به کیفیت بالا، ارتباط پایدار، قابلیت شخصی سازی نرم افزار تلفنی و کاهش هزینههای ارتباطات اشاره کرد. این تلفن معمولاً با نرم افزارهای برقراری تماس از طریق اینترنت مانند اسکایپ (Skype) هماهنگ میشود. در محیطهایی که نیاز به استفاده از کامپیوتر وجود دارند مانند دفاتر و مراکز تماس از این دسته از انواع تلفن آیپی استفاده میشود.
تلفن تحت شبکه نرم افزاری (Soft Phone)
تلفن تحت شبکه نرمافزاری یا Soft Phone از طریق نرم افزار تلفنی نصب شده بر روی کامپیوتر، تبلت یا تلفن همراه، ارتباط صوتی یا تصویری برقرار میکند. تلفنهای تحت شبکه نرمافزاری به کاربران این امکان را میدهند که با استفاده از میکروفون و بلندگوی دستگاه، تماسهای صوتی و تصویری را بدون نیاز به تلفن دستی برقرار کنند. در محیطهایی که نیاز به استفاده از تلفن همراه یا کامپیوتر دارند مانند محیطهای کاری، مراکز تماس و … از این نوع تلفن ویپ استفاده میشود.

تلفن تحت شبکه کنفرانس (Conference IP Phone)
تلفن تحت شبکه کنفرانسی یا Conference IP Phone برای برگزاری جلسات کنفرانسی به کار میرود. این مدل از انواع تلفنهای تحت شبکه هزینههای سفر و برگزاری جلسات حضوری را کاهش میدهد و ارتباطی پایدار و با کیفیت را ایجاد میکند. به کمک این تلفنها کاربران میتوانند به سادگی با همکاران، دوستان و مشتریان خود جلسات کنفرانسی را برگزار کنند.

تفاوت بین مدلهای معرفی شده
اکثر انواع تلفنهای ویپ قابلیتهایی مانند پروتکلهای امنیتی، تماس صوتی، تماس تصویری، ارسال و دریافت پیامک و ایمیل و … را ارائه میدهند. همچین باعث کاهش هزینههای مرتبط با ارتباطات میشوند. اما تفاوت عمده میان انواع تلفن تحت شبکه در نحوه اتصال آنها به شبکه است. در این میان تلفنهای تحت شبکه باسیم و تلفن تحت شبکه USB دارای ارتباط پایدارتری هستند. دیگر تفاوت این تلفنها میزان پوششدهی شبکه آنها است. تلفنهای تحت شبکه بیسیم وایفای و دکت دارای پوششدهی بیشتری نسبت به تلفنهای تحت شبکه با برقراری ارتباط از طریق کابل هستند. این تلفنها برای فضاهای باز و کاربرانی که نیاز به جابهجایی دارند مناسب هستند.
انواع برندهای تلفن تحت شبکه
فنویل (Fanvil): برند فنویل یک برند چینی است که در سال ۲۰۰۲ تأسیس شد و انواع تلفنهای تحت شبکه را تولید و عرضه میکند. فنویل از برندهای شناخته شده و قدرتمند در زمینه تلفنهای تحت شبکه است. جهت مشاهده انواع تلفن های تحت شبکه برند فنویل میتوانید وارد دسته بندی مربوطه : خرید تلفن تخت شبکه فنویل شوید.

گرنداستریم (Grandstream): این برند آمریکایی در سال ۲۰۰۲ تأسیس شد و در زمینه تولید تجهیزات تلفنی و تحت شبکه فعالیت میکند. گرنداستریم از برندهای اقتصادی به شمار میرود.

سيسكو(CISCO):شرکت سیسکو از بزرگترین شرکتهای فناوری اطلاعات و شبکه در جهان به شمار میرود. محصولات تلفن ویپ این شرکت برای تمامی سطوح کاربری مانند مشتریان کوچک و متوسط و شرکتهای بزرگ مناسب هستند و همچنین دارای طراحی و پشتیبانی قوی هستند.

اسنام (SNOM): شرکت اسنام در سال ۱۹۹۶ تأسیس شد. این شرکت در زمینه تولید تجهیزات تلفنی و تحت شبکه فعالیت میکند. محصولات این برند برای شرکتهای کوچک و متوسط مناسب هستند.

یالینک(Yealink) : شرکت یالینگ در زمینه تولید تجهیزات تلفنی و سیستم ویپ فعال است که محصولات آن طراحی زیبایی دارند. همچنین کیفیت محصولات این شرکت بالا است و جایگاه خوبی را در بازار موجود کسب کردهاند.

اتکام(Atcom) : اتکام یک برند چینی است که کیفیت نسبتاً خوبی دارد و از برندهای اقتصادی در زمینه تلفنهای آیپی به شمار میرود.

زیکو(Zycoo): برند زیکو نیز از برندهای چینی است که محصولات تلفن آی پی آن برای شرکتهای کوچک و متوسط مناسب هستند.

نیوراک(Newrock) : برند نیوراک برندی چینی است که محصولات آن برای شرکتهای بزرگ مناسب هستند. کیفیت تلفنهای ویپ این برند در مقایسه با سایر محصولات همین برند کیفیت پایینتری دارند.

سنگوما(Sangoma) : محصولات برند سنگوما ساخت کشور آمریکا هستند که محصولات آن شامل تلفنهای آی پی، گیتویهای تلفنی و … میشوند.

فروشگاه سپهر از معتبرترین فروشگاههای اینترنتی در زمینه فروش تلفنهای تحت شبکه در ایران است. تمامی تلفنهای تحت شبکه موجود در سایت فروشگاه اینترنتی سپهر دارای کمترین قیمت و بالاترین کیفیت هستند. شما عزیزان میتوانید برای دریافت خدمات مشاوره از متخصصین تیم فروشگاه سپهر با شماره تماسهای درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.