
گوشی تلفن تحت شبکه چیست؟ پیشرفت تکنولوژی روندی را در پیش گرفته که لحظه به لحظه ما را با محصولی جدید غافل گیر می کند یکی از این محصولات ویپ یا گوشی تلفن تحت شبکه نام دارد.
ip phone نام دیگر VOIP (مخفف Voice over internet protocol) است. کاربرد این تلفن ها چیست و چه تفاوتی با تلفن های ثابت معمولی دارد؟ در ادامه به این موارد اشاره ای خواهیم داشت و چند مدل از تلفن های تحت شبکه را به همراه قیمت به شما معرفی خواهیم کرد.
نحوه کارکرد گوشی تلفن تحت شبکه و تفاوت آن با تلفن ثابت
حتما تعجب خواهید کرد اگر به شما بگوییم که قابلیت های گوشی تلفن تحت وب ( ویپ ) بیشتر شبیه به کامپیوتر است تا تلفن! با این حال تفاوت هایی میان این دو نوع تلفن وجود دارد. تلفن های ثابت نیاز به معرفی ندارند اما سوال اصلی این که این تلفن ها چه تفاوتی با گوشی های ویپ دارد؟
گوشی تلفن تحت شبکه کارکردی متفاوت از گوشی های ثابت دارد به نحوی که در آن ها ویپ ها با خواندن و تبدیل سیگنال های صوتی آنالوگ به سیگنال های دیجیتال کار می کنند. در تلفن های تحت شبکه، صدای شما از طریق کابل LAN و یا ارتباط وایرلس به شخصی که آن سوی خط است منتقل می شود.
برخی از انواع گوشی تلفن تحت شبکه امکان برقراری تماس تصویری را دارند. اما این قابلیت ویپ به چه کار می آید؟
فرض کنید در یک جلسه کاری هستید که یکی از طرفین امکان حضور فیزیکی در آن جلسه را ندارد بنابراین چاره ای نیست جز آن که شخص غایب از طریق اینترنت به جلسه متصل شود. خوشبختانه این تلفن ها امکان حضور مجازی فرد غایب را به صورت تصویری نیز محیا می کند.
مزایای استفاده از گوشی تلفن تحت شبکه یا ویپ
نیاز به کابل کشی ندارد: اگر در محلی که می خواهید از گوشی تلفن تحت شبکه استفاده کنید سیم کشی کابل LAN وجود دارد شما نیازی به کابل کشی مجدد ندارید.
-
برقراری تماس با بالاترین کیفیت توسط ویپ امکان پذیر است:
یکی از مزایای مهم استفاده از ویپ، کیفیت بالای آن است. در سیستم تلفن های معمولی گاهی شاهد نویز هایی هستیم که در برقراری تماس با گوشی تلفن تحت شبکه این قبیل نویز ها حذف شده و شما می توانید با بالاترین کیفیت صدا و تصویر طرف مقابل را داشته باشید؛ به همین علت است که این تلفن ها برای ادارات کاربرد دارد.
-
در جا به جایی شماره داخلی شما تغییری نخواهد کرد:
نکته بسیار جالب در استفاده از تلفن های تحت شبکه این که، اگر کارمندی به هر دلیلی مجبور به تغییر اتاق خود در شرکت شد داخلی تلفن ایشان تغییری نخواهد کرد و از این لحاظ مشکلی پیش نمی آید.
-
امکان بلاک کردن شماره های مزاحم توسط گوشی تلفن تحت شبکه وجود دارد:
در هر اداره و سازمانی ممکن است افرادی به قصد مزاحمت شماره آن سازمان را دائما اشغال کنند؛ به همین دلیل به تلفن هایی نیاز است که امکان مسدود کردن شماره های مزاحم را داشته باشند. ویپ ها قطعا در چنین مواردی بهترین گزینه محسوب می شوند. اگر شما هم در سازمانتان با پدیده مزاحمت های تلفنی درگیر هستید در خرید تلفن های تحت شبکه یا IP Phone ها لحظه ای تردید نداشته باشید.
-
امکان به کار گیری این تلفن ها برای اینترکام و پیجینگ وجود دارد:
سیستم های اینترکام و پیجینگ از مهم ترین سیستم هایی که هر شرکت و سازمانی باید داشته باشد. با استفاده از گوشی تلفن تحت شبکه با یک تیر چند نشان زده اید زیرا این تلفن ها خود دارای سیستم اینترکام و پیجینگ هستند.
-
با استفاده از هدست می توانید کارایی این گوشی تلفن تحت شبکه را دو چندان کنید:
معمولا در جلسات و کنفرانس های صوتی و تصویری زمان برقراری مکالمه کم نیست بنابراین قطعا سیستم های هندست نمی توانند گزینه مناسبی باشند؛ جای نگرانی نیست سیستم ویپ به نحوی طراحی شده که امکان استفاده از هدست را برای شما فراهم می کند.
-
از یک تلفن همزمان به طور نامحدود توسط ویپ شماره گیری کنید:
زمانی که می خواهیم با تلفن های سنتی تماس برقرار کنیم طبیعی است که از یک خط (در یک زمان) فقط می توانیم یک بار تماس حاصل کنیم در حالی که در ویپ همزمان می توان چندین تماس برقرار کرد که این قابلیت از جذابیت های گوشی تلفن تحت شبکه برای استفاده در اداره ها و سازمان ها محسوب می شود.
تلفن های تحت شبکه یا ویپ از چه بخش هایی تشکیل شده است؟
- دکمه هایی انتخاب خطوط داخلی
- دکمه هایی با قابلیت برنامه ریزی
- صفحه نمایش
- نمایشگر اعلان ها
- هندست
- سیستم بلندگو